неделя, 18 септември 2016 г.

Дриблиране и видовете дрибъл 2


  •             Дрибъл зад гърба- Тук няма нищо сложно. Просто направете същото, както когато сменяте ръцете си дриблирайки с топката пред вас. Абсолютно същото е и с малко практика ще го овладеете веднага. Това е едно доста полезно движение. Използва се главно, за да смените бързо посоката. В бъдеще ще го използвате толкова често, че дори няма и да се замисляте.

  •             Дрибъл между краката- отново нищо сложно. Пробвайте и ще успеете. На мен, пък и на повечето хора им трябват около 2 часа, да се научат да го правят добре. Първо застанете на едно място и сложете ляв крак отпред, и с дясната ръка се мъчете да топнете топката долу горе на линията на петата на предния крак. След време пробвайте  да застанете с десен крак напред и да топнете топката с лява ръка и да я хванете с дясна след това. Когато се научите да го правите на едно място, пробвайте да спринтирате и да спрете рязко- сякаш сте стигнали пред защитник. Дриблирайте между краката, сменяйки ръката и продължете да спирнтирате напред към коша.


  •             Crossover- Това е нещо малко по- трудно, но с повече тренировки, научаването му не представлява трудност. Важното е да се научите да го правите бързо и убедително. Аз малко трудно ще ви обясня, без да покажа, затова ще оставя тази работа на тези момчета:

Няма коментари:

Публикуване на коментар